Var är sooolen?

Hoppas solen kikar fram snart, för vad vi behöver idag är en sanslöst lång promenad.

Elis kämpar och kämpar med att ta sig runt från rygg till mage och jag hoppas han lyckas snart. Får försöka locka med lite leksaker och hurrarop snart!

Tror vår promenad ska börja med att gå ner på stan och kika lite i affärer. Elis pappa och tillika min käre sambo fyller år på fredag och då ska vi gå på restaurang. Ett par timmar egentid. Vår lille tiger kommer bli fantastiskt bra omhändertagen av min bror och hans sambo. De kommer hit och är med honom och vi är på en restaurang som ligger cirka 300 meter från vårt hem. Det känns både vettigt, tryggt och lyxigt på samma gång! Kanske vi ska spela bowling innan också

Nappflaskan gör detta möjligt. Jag är glad och stolt över att Elis gladeligen både äter från nappflaska och från bröst. Det är det bästa av två världar kan man säga, men med samma goda innehåll i båda.

Det jag saknar i Uppsala är en simhall för vuxna med bubbelpool. Varma poolen på Centralbadet är inte riktigt samma sak som en bubbelpool.Det vore en mysig start, att bara sitta och slappa en timme i en bubbelpool. Fast jag skulle säkert somna och drunkna :) Fast då har jag ju en läkare nära som kan återuppliva mig förstås...

Frej vill dock bowla, men han blir så sjukt tävlingsintriktad då och jag blir sur för att jag är sämst på att bowla. Kanske vi går någonstans där de serverar alkoholfritt bubbel. Så kan jag ha en fin klänning på mig och vara Jenny Li för några timmar.

Lovar er att efter några timmar kommer jag springa hem för att jag saknar Elis något så ofantligt!






Seeeg...

Kommer inte på något att göra med Elis ett par timmar innan han somnar ordentligt.
Buset är tråkigt, leksakerna är tråkiga, sångerna är sjungna och babysittern är obekväm.

Nu löste min tiger problemet på egen hand genom att demonstrativt somna i min famn så han får väl ligga så en stund. Hans rutiner är lite rubbade ett tag men det är som det är. Har ju gjort det mesta som en dålig mamma gjort idag så varför inte sabba lite rutiner.

Vi har kollat på tv, gått för kort promenad och struntat i det dagliga badet. Dessutom har mamman gnällt en del på en trött pappa innan han for i väg på jobbet.

Antar att inte alla dagar är som i alla skimrande babybloggar där flickor har rosa, pojkar har blått, snoret i näsan är osynligt, kräkan luktar mumma, middagen står på bordet klockan 18:00 och bebisen sover 12 timmar i sträck.

Ska börja bära våtdräkt och raka av mig håret för är nerkräkt från topp till tå idag... Och trots det tänker inte jag heller bada förrän imorgon.

Revolt på Luthagsesplanaden.

Jenny Li hjärta Elis

Varje dag, ett äventyr.

Stör mig på

Stör mig visserligen på massa saker.

Men en sak som verkligen stör mig är folk som inte passar tiden. Det tycker jag är respektlöst. I varje fall när man inte ringer och talar om att man blir sen.
Jag vet själv att det är betydligt svårare att komma i tid nu med en liten bebis men jag gillar inte när man säger att man ska dyka upp en tid och kikar in 1.5 timme senare än bestämt.

Moooorrr...

Ja ja, whatever.

Nu har jag bokat BVC tid till Elis, läkartid till mig, tandläkartid och klipp och toningstid till mig. Ser redan nu hur fattig jag blir...


Idag...

Är jag världens sämsta mamma som sitter i soffan och drömmer om att få sova i tre veckor, trycker i mig choklad så jag blir tjock och fet och tittar på när Elis försöker vända sig från rygg till mage och blir arg för att armen är i vägen...

Vi ska ut på en redig promenad snart, men ska vänta tills BVC ringer upp. Ska ändra tider och greja.

Ska köpa lite tyg, ska sy lite mössor och dregglisar til Elis. Jag är verkligen ingen systjärna men får ta till lite hjälp av mamsen när vi ska till Pensionat Gustavsberg så ska det nog gå bra. Har en babyfilt på beställning som också ska hinnas med. Denna vecka finns ingen ork eftersom Frej jobbar natt och jag är ensam nästan hela tiden med Elis.


Ohh nu somnade min lilla tiger av sig självt i soffan... Mamman ska blundaaaa! Hejjjdåå!

Föräldragrupp...

Tvingade med Frej på föräldragrupp idag trots att han jobbat hela natten. Pratade om smakportioner, och snart är det dags för Elis att börja smaka lite potatis eller gröt eller något. Hoppas han gillar det. Elis ligger som en liten utslagen i min famn och toksover, han har hojtat och gymmat och vänt sig, sprattlat och pratat så jag förstår att hans ork sinade.

Ikväll får vi besök av Frejs kusin och farbror. De vill självklart kolla in Elis. Frej har köpt bullar men Elis occh jag tänkte baka muffins.

Snart en månad kvar till Elis dop, skulle vilja minska några kilon tills dess så för mig är det nog slutbullat...

Fick hem en jättebra klänning idag från HM. Vi får se om jag vågar ha den för den är rätt tight...

Kärlek.

Elis Ture Kärlek. Det är fina grejer!


Vi vilar lite...

Jag läser bok i sängen och Elis ligger bredvid och sover en stund.

Kvällen blir melodifestival och TACOS! Vi skulle kunna behöva börja äta något annat på helgen men det är ju gooooott! Frej köpte sanslöst äckliga chips till mig!!! Cheeseburgaresmak. Groteskt äckligt, köp inte!!!!!!!

Vi åt tacos igår också...


Synundersökning...

Har varit på synundersökning idag. Glad att jag bokade en annan optiker än tidigare för den tidigare tyckte att jag skulle ha läsglasögon och det tyckte inte jag. Det tyckte inte denna optiker heller så nu ska jag få ett par brillor som hjälper mot det jag tyckte att jag har problem med. Jag ser dåligt på långt håll.

Tyvärr hittade jag inga glasögon jag ville köpa, även om jag tycker det är pyttelite coolt med plastbågar liknande de systrar hade på åttiotalet så känner jag inte att jag vill köpa ett par såna. Vet kanske inte riktigt vad jag vill ha heller. Bara ett par enkla, men inte för enkla. Stora, men inte för stora. Mörka, men inte för mörka... Äh, väntar lite.

Ska gå och lägga mig en stund när möjlighet finns. Är så sanslöst trött. Finns ingen ork alls.

Köpte Paganinikontraktet på bokrean idag. Var inte överförtjust i Hypnotisören men tänkte ge denna en chans. Fast jag tror jag vet hur det slutar efter att jag läst ett par sidor...ZzzzZZzzzzz...





Känns lite bättre...

Både Elis och jag sov en stund, nu sover Elis igen i min famn.

Det känns som han blir större och större för varje dag. Han rullar runt illa kvickt om man lägger honom på mage. Vill gärna sitta rak rak i ryggen men allra helst stå.

Det går så fort...


Ingen bra dag...

Elis sov gott  mellan 19:30-00:00. Sen vaknade han av någon anledning varannan timme och det brukar han aldrig göra. Idag ä han grinig, jag är grinig och mitt huvud dunkar för jag har bara ett fåtal timmars söm i bagaget.

Dagar som dessa känner jag mig gråtfärdig. Arg på Frej för att han inte behöver vakna flera gånger varje natt. Arg för att min egentid består av att dammsuga eller duscha... Arg, arg, arg...

En bra sak är i varje fall att jag nog har ett extrajobb om jag vill när jag är redo. Det vore skköööönt!

En bra dag.

Vi fick besök av min moster och det blev lite bus och fika.

Sen struttade vi ner på stan i halkan och jag levererade filtar och fick en ny beställning. Lovely.

Jag och Elis gick på bokrean. Han fick "Ellen och Olle badar" "Leo´s sångbok" och "Här kommer Ingrid"
Sen fick han "Max boll" av Moster.

Är helt kär i Ingridboken. Så söta bilder. Blir dock inga bilder här för jag fotar mest med iphone och blogg.seappen är tydligen totalt värdelös så det går inte att kommentera. Nu är ju min blogg inte sådär sanslöst populär så att kommentarerna väller in men det kan ju vara roligt att ha möjlighet att få en kommentar i varje fall :)

Nu sover Elis sen en knapp timme tillbaka. Jag ska också gå och lägga mig för jag är sanslöst trött.



Så kom den stora dagen!

La Elis på mage och plötsligt vänder han sig till rygg! Snabbt som attan. Gång på gång gör han det och ser lika stolt ut varje gång!

Jag blev alldeles rörd jag, men visst är det kul att se utvecklingen. Han är sååå duktig och jag är så stolt. Hann få med det med filmkameran också så pappa får se när han kommer hem. Fast Elis vill säkert visa live!

Stor dag idag känner jag. Tror Elis ska firas med en ny leksak...


Fikabesök.

Vi fick besök av fina Karin idag. Blev lite bullfika och sen klädde vi på oss och gick till Ica och postade Elis och hans kusin Ingrids dopinbjudningar.

Vi bjuder lite släkt och några vänner. Hoppas de vill komma. Alltid svårt att veta hur man ska bjuda, men jag vill gärna ha med några av mina vänner. Cirka 50 pers är bjudna, får se hur det blir.

Annars är det en rätt trött dag, åtminstomefrån min sida. Eller nog från Elis sida också för att sova på dagen är inte hans starkaste sida. Han har precis avslutat en stund av gap och skrik och ligger nu och tampas med en leksak som uppenbarligen smakar jäättegott!

Jag är rätt immun mot barngråt har jag kommit på. Det är bara när det kommer okänd gråt som jag kan tycka att det är lite jobbigt. Alltså när Elis gråter på ett sätt som jag inte riktigt känner igen. Oftast hör jag vad problemet är, sen att min tröst inte alltid fungerar på en gång är en annan sak...



Och Elis "nya" overall...

Som han invigde idag!


Kalas.

Hela dagen.
Tacolunch och sedan fika. Elis sov 45 minuter på hela denna dag. Förstår inte hur det är möjligt att vara så liten och sova så lite.

Ika som vi var på kalas hos fick en bok med cupcakerecept. Det såg så gitt ut. Och så fick hon en bok med makronrecept och spritsar. Det finns massa såna söta kit på Coop!

Jag är trött, ligger redan i sängen. Elis har sovit sedan 20. Hoppas på en vanlig natt vilket innebär vakna runt 2.30 och 7.00. Efter 7 kan det vara lite knepigt att få Elis att somna om men brukar lösa sig. Frej går upp då så Elis brukar flytta över till vår säng då och sova en stund till. Jag är nog egentligen både morgon och kvällsmänniska men nu är jag mest ingenting! Går ofta och lägger mig runt 21 för att orka med. Det får vara så just nu.

Veckan som kommer är helt oplanerad.. Mina syskonbarn kommer nog en sväng för de har lov. Det finns en park precis bredvid vårt hus och där ska det göras isskulpturer. Det verkade rysligt spännande enligt Agnes 5 år och jag håller faktiskt med!

Bilden är från den utlovade sovmorgonen... Som slutade med lite tvätt och plock istället. Nåja. Kanske vecka 10 när vi ska till Pensionat Gustavsberg. Då kanske jag kan få lite sovmorgon.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3018054/images/2012/pic_190253214.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3018054/images/2012/pic_190253249.jpg" class="image">


Drömmen om en sovmorgon...

Slog ju in för vissa delar av familjen åtminstone. Men en av oss gymmar nu, en av oss tittar på och en av oss ligger och snarkar. Det jobbiga är bara att det var min tur att sova lite lite längre...

Elis "nya"overall blev fin efter tvätt. Tycker den duger bra den stunden av vintern som är kvar. Förväntar mig att det börjar bli vår om en månad... Drömma kan man om det också.

Vi ska på kalas idag så vi ska börja göra oss dekorativa snart!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3018054/images/2012/pic_190110407.jpg" class="image">


Loppis...

Vi åkte en sväng på barnloppis vid Fyris Park. Knökfullt med människor och inte så många fynd men massa skräp.
Man brukar ofta kunna hitta massa fina fräscha nästan oanvända kläder på loppis. Men idag var det ingen större lycka för mig men köpte en fleeceoverall i storlek 62 till Elis. Den ligger i tvättmaskinen på lååångt program nu så tror jag att den blir alldeles perfekt sen. Ganska fin färg, och jag tyckte den var värd 30 kronor då den inte såg speciellt använd ut.

Elis har en blå i storlek 62-68 som väntade på honom när 56 blir för litet men den simmar han i och jag gillar inte när kläderna är alldeles för stora...

Kollar av någon anledning på Whitney Houstons begravning. Jag är galet trött, men jag med min dödsångest borde slå om till barnkanalen eller något istället. Jag tyckte om Whitneys röst, men tycker definitivt inte om döden...



Vi borstar av bilen...

Och åker på barnloppis som börjar klockan 12.00. Hoppas på lite fynd. Kanske böcker till Elis eller nåt fräscht klädesplagg. Gärna en overall i storlek 62....


Jag är trött.

Så det värker in i märgen. Men ska inte klaga över det.

Ska däremot klaga över att mitt hår faller av mig. En av få bra grejer med att vara gravid är ju att man inte tappar hår, men nu var det slut på det roliga. Elis har mitt hår överallt. I munnen, iblöjan, på kläderna, i sängen, ÖVERALLT! Golvet i badrummet är hårigt, soffan är hårigt. Snart är väl det enda som inte är hårigt mitt huvud. VET att det inte är någon fara men fasiken vad skönt det var när man inte tappade ett hårstrå.

En bra grej är däremot att min finniga fjortishy börjar bli någorlunda normal. Det var faktiskt lite chockartat att behöva genomlida nio månader med FINNAR! Sjuka hormoner som sätter kroppen och knoppen i gungning. Känner mig rätt stabil känslomässigt i varje fall, det är alltid nåt. Annat var det när jag började grina för att jag fick tandkräm på tröjan, Frej kom hem 5 minuter senare än beräknat eller jag glömde köpa Creme fraiche på ICA... Det var tider det. Nu ballar jag mest ur ibland för att jag är för trött och inte har speciellt mycket egentid.

Väntar på tacosen nu. Det är i varje fall lyxigt att få sitta i soffan och bara vänta på middagen. Frej är i köket och Elis sitter i babysittern. Hör att Frej förklarar ingående vad en avocado är för något. Kan vara bra för en 3 månader gammal bebis att veta det...


Set var grymt väder idag!

Vi promenerade åtta kilometer och passade också på att köpa lite nya tyger. Så fina... Ska sy ikväll om jag har lite ork kvar om ett par timmar.

Vår bil såg lite kall ut. Får värma den imorgon.


Jag hittade min gamla favvotröja...

Den duger för fredagsmys!


Shoppat...

Elis och jag shoppade lite igår. Jag är så mycket för färg jag som ni ser. Inte! Men jag var lite vild och galen när set gällde strumporna. Är lite allergisk mot sånt där med text och massa färger och figurer... Men va tusan...

Tyckte om smurfpyjamasarna för de påminner mig om när jag var liten. Hade ett lakan med precis samma motiv.

Vi ska äta tacos. Tror vi gjort det typ fyra fredagar i rad men jag tycker det är så sjuuukt gott.


Elis 3 månader.

I lördags blev Elis 3 månader. En glad kille, ständigt på jakt efter sina fötter tjuter av lycka när han får tag på dom.

Det bästa just nu är att få sitta mitt emot någon och bara få prata, prata, prata. Att få stå i någons knä eller flyga i luften. Han tycker också om att sitta i knät och kika på saker i rummet han befinner sig i.

Det börjar bli ointressant att ligga i knä eller sitta lutad i knä, då försöker han häva sig framåt.

Det går galet fort, han lär sig mer och mer för varje dag. Väntar med spänning på att han ska vända på sig. Det är på gång ibland men dröjer nog ett tag till.

60 centimeter lång och 5265 gram. Han följer sin kurva fint!

Idag ska vi mest ta oss till Ica. Svänga ihop lite middag för ikväll kommer Karin en stund!


Alla hjärtans dag...

En vanlig dag men mysig ändå...
Vi åt lite västerbottenpaj och sallad. Jag brände en paj, och tyckte väldigt synd om mig själv. Men Elis gick med på att vi gjorde en ny så det blev bra till slut.

Har sytt en halv filt under kvällen men mina ögon är för trötta nu...ska lägga dom på brevlådan senast torsdag är det tänkt. Sen ska jag göra några stycken att ha på lager och några att försöka sälja... Tar lite tid bara när det inte är jag som bestämmer hur dagarna ska vara...


Sofias änglar.

Vad jag fick kämpa för att inte störtgråta till Sofias änglar ikväll. Tyckte så synd om mannen som backade på sin son och orsakade hans död...

Det gör ont i mig att ens vara närheten av att tänka att något sådant skulle ske.

Kärleken till sitt barn är oerhört, oerhört stark. Elis ska varje dag få reda på hur mycket hans föräldrar tycker om honom. Vad som än händer så ska jag alltid göra mitt yttersta för att han ska ha det bra.


Älskar min tiger!

Vi har legat på mage och läst böcker idag!


Helgen...

Har bjudit på middag hos min moster som fyllde år. Elis pratade och höll låda och fick allas uppmärksamhet. När orken tog slut så blev han lite ledsen men han var lugn och sovandes när vi packade in honom i bilen. Hemma vaknade han, åt lite och somnade och sov nästan sex timmar.

Idag har jag klippt, klistrat och strukit ugglor och älgar. Har ett djungeltema på gång men tycker det verkar jäkla svårt att få till djungeldjur. Problemet är att jag INTE kan rita, och när jag väl fått till ett lejon på papper så ser det inte likadant ut när man klipper det i tyg... Jag önskar att dygnet hade fler timmar då jag hann sy det jag vill. Men Elis går först!

Veckan bjuder nog på lite besök och bara lugna dagar och långpromenader. Hoppas min motionscykel kommer hit så jag kan motionera bort mina överflödiga kilon... Har ångest inför Elis dop och vill gärna gå ner lite till innan dess...

Bjuder på en bild av Morbror Magnus med Elis och favoritapan som smakar så gott så gott. Elis är så söt i sin ljusrosa pyjamas som han ärvt av kusin Ingrid.

Skulle inte klä honom i så mycket rosa annars men en pyjamas gör ingenting alls. Eller iofs, hittar jag rosa body så skulle han nog få en sån på sig om det var fint, men blått och ränder passar allra bäst på Elis!

Varför kom jag in på detta? Klä era barn i vad ni vill. Mm kusin Martin älskade att ärva kläder av mig! "Det luktar Jenny" sa han och struttade runt i min lila tröja!


Och kikar på tv...

Fast pojken inte får kika på tvn för mamman...


Pappan och pojken...

Flyger högt, högt, högt!


Min stora fina underbara älskade unge klarade av att få spruta utan problem!

Såååå duktig! Så duktig!

 


Trött...

Trots att Elis somnade tidigt och sov länge. Jag drömmer konstigt och jag drömmer mycket så vilan får väl inte plats i mitt överfulla drömhuvud.

Idag gör vi inte mycket mer än att städa på dagen. Sen ger vi oss iväg en stund till Elin på kvällen.

Imorgon Är det dags för Elis 3 månadersspruta. Känns ju inte så kul att det kommer göra lite ont men de är
Duktiga så det går nog bra! Och Elis, han är duktig han också, så jag hoppas att det blir så smärtfritt som möjligt.


Dagens händelse!

Elis har upptäckt sina fötter! Så nu ligger han i mitt knä, halvt dubbelvikt och kämpar och kämpar för att få ett ordentligt grepp!
Snart ser det väl ut såhär!

Bild från 1983...


Liten tiger sitter fint i soffan!

Vi har haft en bra dag med mammagrupp och finbesök!
Imorgon är det dags att ordna dopinbjudan...

Blir dop på landet i kyrkan där jag och mina syskon döptes. Samtidigt kommer Elis kusin Ingrid döpas. Det bli bra!


Ny jumpsuit!

Men storlek 62 och jättestor ännu! Men blir nog fint. Gillar ränder och lagom med färg så det får Elis stå ut med tills han får vara med och bestämma!

Vi har plock, fix och städdag idag för nu syns dammet lite väl bra...


Nöjd!



Men inte klar ännu! Dessa är till lilla ;alte, hoppas de kommer väl till användning!

Babyfiltar...

Av förklarliga skäl tar allt vääääldigt lång tid men innan helgen är slut ska x antal babyfiltar vara färdiga... Här är ett smakprov på en som nästan är färdig...


Härligt torsdagshumör!

Vårt äventyr till Morbror Magnus blev inställt pga sjukdomsbaciller från deras håll. Men vi försöker ha det bra ändå!


God natt...

Elis har haft sin Mormor här idag för jag skulle sy bebisfiltar. Jag kunde Dick inte koncentrera mig så jag klippte bara till en. Ska försöka sy den inatt efter Elis matning eller tidigt imorgon...

Tack förresten för era snälla kommentarer angående mitt förra inlägg. Det värmde!

Elis har varit ilsken blandat med charmtroll idag. Nu sover han sött och det ska jag också försöka göra...


RSS 2.0