När ens egna barn...

Väljer att ta sovmorgon...
Min fina tiger sover fortfarande trots att klockan är 08:40. Istället väcktes jag av hans kusin som vrålade i Mormors kök. Är det inte bitterljuvt så säg, men Elis har aldrig sovit såhär gott någonsin och Ingrid är söt så det gör inget att bli väckt!


Ingrid & Elis = playdate!

Ingrid kommer 07:30. Elis sov gott från 20:30-04:30 men nu är klockan 05:46 och han har vaknat 2 ggr...

Idag åker vi hem igen, avslutar med sommarfest på Axels förskola.

Fått en fin verktygslåda och en fin blomlåda. Man samlar verkligen vuxenpoäng när man blir glad för sådant men de är jättefina!


Pjuuuh...

Balkongkuddar klara...
Tog en väldig tid men hoppas mottagaren blir nöjd och glad!


En fin söndag!

Igår fick Elis helt otippat 2 kusiner. Att Frejs brors fru skulle klämma ut en unge vilken dag som helst var ganska väntat eftersom hon gått över tiden. Men min syster födde 4 veckor för tidigt, men allt gick bra. Så det blev 2 små fina pojkar, en på 2800 gram och en på 3600 gram.

Det är minsann väldigt mysigt med bebisar!

Min bebis som nu är en liten pojke matvägrar litegrann idag! Så nu somnade han istället för att uppröras över att välling är äckligt, och gröt är otäckt!

Vi väntar på Madelene och Tuva. Får se vad dagen har att erbjuda!

Elis har äntligen lärt sig!

Att det är roligare att sitta rakt och fint och inte dubbelvikt. Nu är sitta helt plötsligt det roligaste som finns.

Vi ska på loppis! Firar också en alldeles nyfödd liten, liten kusin denna dag. GRATTIS!


Ugglor...

Sitter och skapar lite ugglor. Men just nu har jag tagit paus och ska se det sista av Let´s dance. Brukar aldrig ens vara uppe såhär "länge" längre men jag somnade på eftermiddagen och trots att jag är tokallergisk och har ont lite varstans så har jag lite ork kvar. Min syster har beställt ugglekuddar och jag har gjort 1 uggla av 8. Det är alltid något. No worries. På ett eller annat hinner det bli klart.

Elis har haft besök av Ika ett par timmar. De lekte och busade. Kul att se att de tycker om varandra. Min bror hade sagt att han inte kan skaffa barn för att ingen bebis kan bli så bra som Elis. Och ikväll var det verkligen en bra kväll. Matning och så rakt ner i sängen. Hoppas på många timmars sömn för drutten. Men tycker nog att storebror  och Ika ska få en egen bebis så jag har någon mer bebis att krama på och Elis får en till kompis.

Elis var med sina kompisar i torsdags på babysång. Han gillar att kika och börjar känna igen vissa låtar, men denna gång blev han trött och lite grinig så vi smet ut några minuter innan slutet.

Frejpan är på party, och jag har förmanat honom att det är en dag imorgon också. Vi skulle ju ha badat imorgon men kusinerna är förkylda så det får bli en annan helg. Vi sparar nog tills de kan följa med, roligare ju fler man är.

Näää nu ska jag skapa lite till!

Elis är en tröttis...

För han somnade om och sover fortfarande.

Dagens mission blir att gå till Polarn och Pyret och köpa nya randiga byxor till Elis. 20 procent för medlemmar plus att jag har en värdecheck = billig shopping = jag gillar!

Dagens andra mission blir att äntligen träffa Carin och My! Lovely!

Dagens tredje mission blir att när Elis somnat ikväll så blir det skaparnatt. Ska sy ugglor till mina syskonbarns fröknar. Det kan sluta hur som helst men blir nog bra.

Frej ska på jobbgrejsimojs som vanligt, så det blir jag, Elis, let´s dance och fredagsmys.

Imorgon ska vi bada. I pool. Wuhuuu! Kusinbad så det står härliga till!

Projekt...

Jag kan inte sova...

Frej visade en bild som någon av hans "vänner" lagt upp på sin Facebook. Bilden visade hans barn som låg superglad och avklädd på skötbordet med världens bajsblöja. Snubben hade alltså fotat sitt nakna barn och mängden bajs och lagt upp bilden på Facebook med någon "lustig" kommentar.

Jag mår så jävla illa när jag tänker på det och jag blir så arg!!!! Hur kan man göra något så förnedrande mot sitt lilla barn och förstår man inte hur fel det är?? Jag lägger upp bilder på Elis, men aldrig något avklätt. Och jag skulle aldrig utsätta honom för något så kränkande som det där.

Ska nog låsa min blogg också eller sluta lägga upp bilder, och på Facebook kommer inga nya bilder på Elis upp på ett tag.

Blev så himla illa berörd av den där bilden, det är något av det värsta jag sett. hur fan tänker man????




Slut...

I kropp och själ.
Har ständigt ont i ryggen sen ett långt tag. I kombination med obefintlig sömn och ett antal besvikelser så är jag just nu ett vrak.

Kom i varje fall fram till ett mål i natt när jag inte sov. När jag förlorat 10 äckliga kilon från min kropp ska jag tatuera in lite text på mitt ben.

Jaa,nu ligger jag bredvid Elis och försöker sova nu när han sover. Det går sådär.


Städa...

Nu har vi städat i jättemånga timmar. Och dammet verkar aldrig försvinna. Sakerna verkar aldrig minska.

Men nu sitter jag nyduschad i soffan, och orkar inte röra mig en meter till.

Har inte fått någon middag ännu, och det känns som jag allra helst bara skulle vilja somna. Elis har skrikit, och skrikit och skrikit. Varför vet jag faktiskt inte, men skulle tro att han tyckte att vi mest sprang runt här idag och inte lekte tillräckligt med honom. Lilla fina tiger. Nu sover han dock gott sen ett tag och imorgon kommer han få massor med uppmärksamhet för vi ska på 24 årskalas!

6 månaders foto.


Tror att detta får bli Elis 6 månaders foto. Lilla goding! Gjorde om det till 60 tals stil för att göra ett litet större foto till vardagsrummet. Det var fint i vanligt ljus också så framkallar både och. Vår lilla tiger sover sött efter att mestadels legat och gosat nära mig. Han tog sin spruta i förmiddags och har varit lite kinkig sen dess.


Vissa tar detta...

Med att fylla ett halvår på största allvar. Inte ens i närheten av ett leende. Min lilla fina tiger!

Vi älskar dig!


Kan inte fatta...

Att det imorgon gått ett halvår sen vår älskade tiger ploppade ut. Jag är så vansinnigt kär i min unge så jag kan inte förklara det med ord. Han är så fin, så fin, så fin och han ger mig glädje varje dag.

Typiskt för Elis just nu.

* Låta så länge man kan på ett låååångt andetag... Tex: Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, heeeeeeeeeeeeeee...

* Spreta med fingrarna, rakt upp i luften med armarna och och fingrarna åt alla håll.

* Försöka sitta upp, fast det är ju roligare att sitta dubbelvikt på jakt efter leksaker eller äventyr.

* PRATA, PRATA, PRATA, PRATA!

* Vända fram och tillbaka. Fram och tillbaka. Fram och tillbaka. Åt sidan, i cirklar... Hit och dit.

*Känna i folks ansikten, känna på material, känna, känna, känna, känna.

Jadu...
Det är ingen bebis längre. Elis är en liten kille nu. Jag och Frej har haft en sån vansinnig tur att vi fått en sån fin, fin unge!


Vi har varit på landet sen i söndags. Lekt med kusiner, busat med Mormor och Morfar och gammelmormor. Gått promenader och badat badkar. Myst och kramats och haft det bra. Men nu saknar jag Frej som jag inte sett på en evighet. Imorgon bitti kommer han hem från nattjobb. Då blir det BVC och 6 månaders spruta. Om Elis inte har feber imorgon bitti för då får han inte ta den. Han har varit lite småkinkig och hängig idag.

Jag har hoppat megastor studsmatta med mina syskonbarn. Jag blev helt slut efter några minuter men jäklar så högt man kan hoppa. Kidsen skrek, jag skrek och vi hade jättekul!!



Facebook.

Man blir rätt trött på folk ibland. Folk som tjatar om att de har så ont om tid men att de bara måste få komma och hälsa på Elis och se hur jag bor. sen ser man på Facebook att all tid finns till andra diverse aktiviteter kors och tvärs.

Är glad att jag kommit på mer och mer att jag inte längre behöver bry mig eller ödsla energi på människor som inte bryr sig om mig utan bara snackar.

Så är det med en fd kär vän till mig. Jag bryr mig inte längre vad hon gör, är inte nyfiken på hur hon har det. Jag blev less på att det alltid var på hennes villkor. Det är rätt befriande ibland att bara låta bli att engagera sig och att istället försöka hitta det umgänget som man kan trivas med på riktigt.

Nåja, man kan passa sig lite för vad man skriver på Facebook.



Vilken dag...

Bakis sambo, trött son.

Vad har vi gjort idag? Inte ett endaste dugg!

Kryper ner i rena lakan och tar nya tag imorgon. Mot några dagar på Pensionat Gustavsberg.


Alla barnen...

Sitter fint i bumbon. Utom Elis för han vill ha tag på alla leksaker på golvet och har inte tid att sitta fint...


TANDLÄKAREN.

Hej, hej, hej!

Idag har jag minsann varit hos tandläkaren. Lagat ett stort hål och tagit bort tandsten. Tandläkaren tyckte att jag hade massa tandsten. Jag är så tacksam för Frejs kompis Ted är tandläkare. Så det kostade NOLL kronor istället för 3900 kronor som jag fick offert på från folktandvården.

Tack Frej för min fina födelsedagspresent, och JA, jag älskar dig.

På vägen hem svängde jag in på Åhlen´s och shoppade en fleecejacka till Elis. Var 10 procent rabatt. Även en liten rabatt är en rabatt och jag tycker deras fleecejackor är både bra och väldigt prisvärda. 149 kronor och 10 procent på det = Very nice indeed!
Så nu har Elis en grön, och en svart. Så fin så!

Är riktigt imponerad över Elis idag. Han åkte tåg till Stockholm, och sken som en sol. Satt en timme i sin pappas knä när jag fixade tänderna, och pratade och skrattade. Sov på vägen tillbaka till centralen. Vaknade när vi käkade sen lunch. Satt 40 minuter i vagnen på restaurangen och kikade på folk och blev nästan kidnappad av servitören som ville ta med honom hem. Satt lugn och fin hela tågresan hem för att sen slockna i vagnen. Jag hade ju ballat ur fjorton gånger under dessa timmar om jag hade varit lika liten som honom.

Nu sitter jag i soffan och blundar med ena ögat och funderar på att stänga det andra också. Frejpan är på middag med jobbet och Elis sooooover.






Så jäkla trött...

Egentligen har jag inte sovit såååå lite i natt. Men jag orkar faaaaaaan inte fungera idag. Vet att man inte vill höra gnäll om trötthet, men sluta läs då. Jag vill bara sova en enda natt utan att bli störd. Elis som stör mig är heeeelt okej, men alla de andra gångerna jag blivit väckt är inte ok! ORKAR INTE!

Nu har mitt barn snurrat in sig i gardinen, hur hans armar fått tag i dom vet jag inte, men de senaste dagarna har fingrarna och armarna plötsligt blivit vääääldigt långa.

Det enda roliga som hänt idag är att vi träffat Carin och My. Sen blev jag trött och Elis och jag gick hem och gosade ner oss i sängen. Och faktiskt så somnade vi bägge två. Hallelujah!


Näää, nu ska jag vara glad... Imorgon är det ju fredag!

"Bakis"dag

Det verkar som min familj är lite bakis idag, såhär efter Valborgsfirande i Uppsala.

Elis sover i min famn för andra gången på kort tid. Frej får inte sova i min famn för han snarkar så jäkla mycket. Hör honom ända hit från sovrummet där dörren är stängd. Frej är nämligen förkyld och han tror att han är döende. Han "mår fruktansvärt dåligt"

Jag gör inte heller många knop. Blev trött av  gårdagens 2,5 timme på Flustret. Drickandes 2 cola kikade jag på fulla människor, i alla former, färger och åldrar. En upplevelse i sig, men helt plötsligt bestämde jag mig för att nu vill jag gå hem till Elis. Elis mådde hur fint som helst, hade suttit i parken, sovit en lång stund, ätit och busat med sin Morbror och Ika.

Vi vilade en stund och sen packade vi in oss i bilen och åkte en sväng på fest på Vaksalagatan. Det var trevligt, med fina människor, men när volymen steg och Veronica Maggios sånger nästan sövde Elis så sa vi tack och godnatt.

Lite senare än vanligt somnade min tiger, så det är nog därför han är tröttare än vanligt idag.
Men vi höll oss inne när skratten blev till gråt, fylla till spya, vän till fiende. Vi kurade skymning i soffan medan sista april i Uppsala säkert spårade ur på många ställen. Känns inte ett dugg sorligt att missa efterfesten!



RSS 2.0