Vi väntar på advent...

Elis sover. Laddar nog så han orkar hålla sig vaken inatt...

Blir mer och mer vaken mellan sovperioderna så det är mysigt att sitta och småbabbla med honom och försöka få kontakt med hans små fina blå ögon.

Funderar på att bada honom nu, eller om vi spar till imorgon bitti. Vill ha det som kvällsrutin så småningom men just nu har det blivit på morgonen när Frej är hemma. Elis njuter i vattnet även om han bara ligger i badet korta stunder. Han är så söt, ligger och kikar och känner förmodligen hur han flyter.

Imorgon är det första advent och vi har försökt att få in myset i lägenheten. Panikstädade igår, allting har legat i koma hemma i två veckor så det var på tiden. Mycket damm var det.

Nu lyser dock stjärnorna och på balkongen är lyktan och belysningen tänd. Det är myyyyysigt. Förhoppningsvis blir det lite lättare att öppna ögonen när det är dags för nattmatningar...

s

Vi myser...

Vi har det onekligen ganska bra.
Vi äter, sover, rapar, bajsar och kissar. Mest Elis. Jag och Frej tycker mest att vi har en fantastiskt söt liten pojke här hemma.

Mycket besök blev det förra veckan, denna vecka har vi  medvetet hållit oss lite undan. Troligen får Frej en vecka till ledigt från jobbet, jag tycker det känns som att jag aldrig vill att han ska börja jobba.

Elis har gick ner från 2600 gram till 2470 gram, men har nu ätit upp sig till 2750 gram enligt vägningen i måndags. Hoppas det håller i sig, det funkar förvånansvärt bra och det är jag glad för.
Det är bara när jag är för trött som jag ballar ur och tror att jag är en värdelös morsa utan någon som helst koll.

Idag blir det lasagne till middag, tror det är för tredje gången nu, men det var smidigt att göra mycket på en gång när orken inte riktigt finns ännu.

Vi har inga ordentliga rutiner, jag ha medvetet försökt ge honom mat med max 3 timmars intervall, lite kortare ändå ibland eftersom han var en tunn liten kille. Nu verkar han ha en liten mat och sovklocka inställd. Får nog läsa på lite om rutiner och tänka efter hur vi ska få saker och ting att fungera i och med att Frej måste sova någorlunda ordentligt för att orka med sitt jobb.

Idag har jag nog överansträngt mig lite, och Elis har varit en så vansinnigt duktig. Jag har nämligen hunnit sy en jättesöt rosa babyfilt till min gamla kollega Charlotte som ska på barndop i helgen och ville ha en present. Hoppas hon blir nöjd, jag tyckte den var väldigt söt!

Nu sitter jag i soffan och bara kikar på en snusande liten kille... Det blir lite käk för mig och Frej, sen hoppas jag att jag hinner med att duscha, är ingen het, dekorativ morsa idag direkt!

Har förresten gått ner 9 av 10 bebiskilon. På 13 dagar. Tänker ta och gå ner 10 till eftersom jag åt upp mig något så vansinnigt när jag vantrivdes på mitt gamla jobb. Vill tillbaka till gamla jennyli. Men skönt att graviditetskilona är så gott som borta. Dock är magen inte den fastaste, men det får ta den tid det tar. Lussebullar är min favorit just nu, så jag har inte tid att tänka på rutorna riktigt ännu...

Tänker på Elis istället, fina, fina Elis!


Mamma och pappa hjärta Elis!

Välkommen Elis - 11.11.2011

Sov lite dåligt natten till den 11 november 2011. Eller jag sov nästan ingenting, kände mig lite rastlös, orolig och tänkte massa konstiga tankar. På morgonen låg jag kvar rätt länge i sängen och drog mig, hade egentligen bara 2 missions, att städa undan lite hemma eftersom Frej skulle basta med sin bror på kvällen och, och att gå ner på stan och möta upp Frej för att uträtta några ärenden och äta lunch.

Kortfattat vill jag bara säga att det blev ingen bastu, det blev en bebis... Hux flux.

18:42 gick vattnet, vi ringde förlossningen men de tyckte inte att det verkade som värkarbetet kommit igång. De gav oss en tid att komma in dagen efter klockan 13:00 för kontroll och ev igångsättning och sa att jag skulle återkomma om läget förändrades.
Jag sa att det gjorde lite ont i magen och rumpan, men att jag hade allt under kontroll.

Strax innan 22:00 kom vi in på förlossningen, (jag är glad att det tar 5 minuter att åka in till sjukhuset) Värkarna kom med max 2 minuters marginal.
Det gick så otroligt fort allting. Jag kan vara världens mest oförberedda och opålästa människa men jag tror att det i detta fallet bara gjorde allting mer smärtfritt. Jag väntade hela tiden på att det skulle börja göra MER ont i magen. Det gjorde aldrig speciellt ont, det kändes mer som någon försökte trycka tillbaka bajs i min ändtarm som jag försökte pressa ut. (Förlåt min detaljrikedom, men det kände precis så) DET var fruktansvärt obehagligt, men magontet, det var verkligen en droppe i havet.

Strax efter 23:00 kommer vi in i förlossningsrummet, och efter 15-20 minuter med lustgasen säger VÄRLDENS BÄSTA BARNMORSKA, att lustgasen ska bort för att inom kort kommer en bebis.

Jag - NEEEE

Barnmorska - JOoooo

Jag- Jahaa...

Minns att den andra barnmorkan eller sjuksköterskan kikade på klockan och sa, vi får se om vi hinner innan midnatt.
5 minuter senare säger barnmorskan att bebisens huvud kikar ut och att på krystningar kommer bebisen vara där.

Jag hann inte ens fatta att jag höll på att föda barn...
Tänkte en gång när jag stod hemma i vår lounge och försökte andas med världens sämsta teknik genom en värk, att det kändes verkligen som att bebisen var på väg ut. Men aldrig att jag trott att det skulle gå så snabbt...


Jag glömde till och med bort att man kunde skrika under krystandet, det behövdes liksom inte. Det fanns aldrig en sån smärta, det blev bara lite frustranden från min sida...En gång skrek jag dock rakt ut, för barnorskan petade på nåt sätt i mig, och den smärtan var inte att leka med...

23:55 kikar världens finaste kille ut och skriker efter 1 sekund.

Älskade, älskade Elis är född och är helt perfekt. 2600 gram och 44 centimeter lång ligger han sen på mammas mage med pappa Frej vid sidan om.

Detta är det sjukaste, underbaraste och mest svårförklarliga jag någonsin gjort. Jag ä galet stolt över min prestation, samarbetet med Frej och berömmet jag fick av den fantastiska banmorskan Sissel.

Det låter som en drömförlossning och det var det nog. Jag är fantastiskt glad över denna gåva vi fått. Det är en galen kärlek som bara växer sig starkare och starkare.

Älskade, älskade Elis. Min och Frejs fina, fina bebis...

Massa kärlek!


Jag trivdes aldrig som gravid, kände mig otymplig och tjock och det gör jag fortfarande. Därför finns det inte många bilder på mig med mage, men här kommer en i varje fall. Det mysigaste med magen var sparkarna, och nu ligger en sovandes kille på min sambos mage. Det är en galen känsla...Ena stunden i magen, nästa stund hos mamma och pappa. Älskad från första stund.




Radiotjänst

Jag förstår inte riktigt.

Radiotjänst ringer klockan 20:00 och talar om att de har skärpt avgiftskontroll i Uppsala och undrar om jag betalar.

Jag: Neeeee...

Hon: Bor du ihop med någon?

Jag: Jaaaaaaaa...

Hon: Vem då?

Jag: FREJ

Hon: Ja jag ser det här, allt är under kontroll, helt okej. Tack, hejdå.

Jag: ?


Väldigt nödvändigt samtal av Radiotjänst känner jag. Med tanke på att de ringde för ett tag sen och registrerade Frej som min sambo, just för att de inte skulle behöva ringa och störa igen.

Jag ska inte ha någon telefon på mitt nästa jobb. Ska ha en texttelefon i såna fall, så jag slipper prata med folk.



Första leveransen klar...

Nu laddar jag lite för att tillverka babyfilt nummer 2 av 4 beställda. Orkar inte sitta så lång stund i taget, kroppen värker konstant, men det är roligt att sitta och pyssla med något. I slutet av helgen måste jag dock se till att jag gör klart med eget kommande barns tavlor ifall och om det skulle ploppa ut en bebis nästa vecka...Fast det tror jag inte att det gör.

Det är en cool bebis därinne, lyssnar jag på musik så hoppar magen, lyssnar jag på schlager så hoppar magen MYCKET! Det är ju skitbra ju, schlagerunge!


Kan också utan att skryta vara världens bästa Moster Jenny.
Agnes 5 år ska få ett nytapetserat rum med Hello Kitty. Hennes föräldrar efterlyste vägglampor av hjärtan som fanns på Ikea för många år sen. Tror du inte Moster Jenny nu har fixat 2 såna lampor genom ihärdigt mailande och lite tjat... Jag hade själv en sån som lyste så mysigt på mitt rum när jag var fjortis, sen blev jag fjortisplus och målade det mesta av mina grejer med silverfärg. Hade året om en julstjärna i silver ovanför min spegel. Jag var originell redan då.

Ja jag säger då det, så snäll som jag är så måste något riktigt bra hända mig snart...

Mall från...

www.snyggareblogg.se


Har börjat sälja lite ugglor och älgar...

Babyfiltar och tavlor...

Det är kul!


Har bestämt ett mål, en summa pengar som jag ska tjäna ihop på detta. Sen ska jag göra nåt bra för dom. Vad är lite hemligt!


Om ni vill ha, eller känner någon som är sugen på en uggle eller älgtavla, en filt eller dylikt... Så hör av er!


[email protected]


Doppresent till liten tjej!




Blandat kompott!


Mysig fleecefilt.

Blir ofta besatt...

Av olika saker.

Nu, just i denna stund är jag besatt av att all vår smutstvätt ska ta slut. Så jag kan inte gå och lägga mig förrän all tvätt är tvättad. Grannarna kommer säkert klaga för tvättmaskinen är på väg ner till dom varje gång den centrifugerar men det är egentligen bara bra. Då kan jag passa på att påpeka att det inte är så jävla bright att borra sjutton hål i väggen en söndag klockan 08:30.

Borde vara besatt av att sy för nu har jag 4 filtar och en uggla som ska vara klara på torsdag. Vad jag vet så är det onsdag imorgon, kan bli knivigt men jag tar det lite lugnt.

Har hetsat upp min lilla bebis i magen genom att vandra fram och tillbaka i lägenheten, klättrat och böjt mig för att organisera flera garderober, skrymslen och vrår. Så vi kommer INTE sova gott i natt.
Men det gör inget, jag gillar bebisens sällskap, är väldigt nyfiken på hur den ser ut.

Är inte lika nyfiken på hur den ska komma ut. Vet ju själva proceduren, den ocensurerade varianten, men jag önskar faktiskt att det vore mer som i Bamse, när de bestämmer sig för att Bamsebarnen ska få ännu ett syskon... Liksom, förskönande. Eller förfalskande, eller vad man nu säger...
Är rätt övertygad om att det är roligare att göra barn, än att föda barn.


Man skulle ju kunna prova att gå och lägga sig... Om det inte vore för tvätten förstås...

19 dagar kvar...

Känner mig spattig och ostrukturerad och orkar inte ta tag i det sista jag behöver göra innan jag tänker ägna mig åt väntan.

Är irriterad på både A kassa och Försäkringskassa och önskar att jag bara hade fortsatt att jobba som normala människor gör. Hade sparat många tårar och extraarbete.

Fast å andra sidan grät jag varje gång jag kom hem från jobbet, så jag kanske inte kan tänka så heller. Jag HATADE verkligen mitt senaste jobb. Jag beundrar de som vill jobba med det, men jag tyckte det sög, kände mig instängd, underpresterande och blev ledsen och mådde dåligt av hur folk betedde sig. Kommer ihåg när jag bestämde mig att här stannar inte jag: När jag tagit cirka 200 samtal på en dag, suttit oavbrutet och tjafsat med folk i telefon och någon säger till mig att han ska komma hem till mig och våldta och döda mig. Det är självklart att det bara var något han sa, men MAN SÄGER INTE SÅ!

Det är sjukt hur snabbt det bröt ner mig totalt. Jag var redan nedbruten från jobbet innan mitt sista, men där kunde jag ändå se en mening med att utföra mina arbetsuppgifter. Jag gjorde ett bra jobb där, och gjorde kunderna glada. Oftast...

Vi får se hur det blir efter mammaledighet. Min förhoppning och önskan är att jag kanske, kanske kan jobba lite någonstans nästa sommar. Vet att jag snart kommer ha något fantastiskt att pyssla med här hemma om dagarna, men jag saknar att ha kollegor och något att göra på dagarna. Saknar naturligtvis pengar också, slippa vara beroende av någon annans snälla hjälp.

Frejpan ska jobba natt inatt och jag ska sy tre babyfiltar och en tavla. Är mer strukturerad när jag är ensam, så tänkte sitta uppe och göra det ikväll och i natt. Kan ta sovmorgon imorgon, jag brukar ändå inte somna ordentligt förrän 3 snåret på morgonen, så varför inte ta sig i kragen och göra sina måsten.

Måsten:

Packa någon form av BB väska
Kopiera papper och skicka argsint brev till a kassan och hoppas på det bästa
Städa lite
Uggle och älgtillverkning
Organisering av en garderob så att bebis har någonstans att få ha sina söta små kläder



Mmm... När jag skriver ner det så var det kanske inte lika mycket saker som jag trodde.




RSS 2.0