Sitter upp!

Idag tog jag bort mjukliften från Elis vagn. Han njöt av att få sitta och kika!

Överlag är Elis inte någon hejare på att sitta än, men han trivdes verkligen i "nya" vagnen.


Min fina tiger!

Älskade, älskade unge!


Loppis!

Idag har vi varit på barnloppis och vi gjorde många fynd. 10 plagg, leksaker och lite smått och gott för totalt 300 spänn. Som hittat. Det mesta i brunt, blått och svart som trista jag vill ha det.
Träffade en bloggerska, som kände igen Elis! Hanna var trevlig, kul att hon kände igen min fina bebis!

Sen for vi iväg till syster och käkade middag och kilade på bebiskläder. Sjukt hur fort de växer.

Nu sitter jag i soffan och äter nötter och känner mig fet. Andra maj, efter Valborg ska jag sluta tycka synd om mig själv och börja bli smal istället.

Elis har varit på ett strålande humör idag, från början till slut... Underbar!


Vi har det bra!

Vi väntar på Mormor men hon kommer ju aldrig!


Vi klipper...

Jag klipper lite tyger till ugglor och älgar så jag kan maratonsy sen. Fast just nu är det Frej som fått den stora äran att klippa cirka 50 vita cirklar, till uggleögon. Terapiarbete på hög nivå.

Imorgon kommer Elis Mormor och jag ska lära mig att sy mössor. Hoppas det blir bra. Jag kan egentligen inte sy överhuvudtaget, i varje fall inte med mönster. Men nu ska jag lära mig så jag kan börja göra sådana också.

Hade tre fina bebisar på besök här igår, tillsammans med sina mammor. Så kul att se bebisar i Elis ålder. Vi käkade massor av sallad och nybakat bröd. (Ibland överträffar jag mig själv för det var jäkligt gott)

Elis sover som en liten sten och det gjorde han på eftermiddagen också. Från 15:15-17:00, det var väl inte riktigt meningen men mamman somnade också. Blev lite paff när jag vaknade till. Han kunde dock somna i någorlunda tid ändå.

Och JA, han somnar i sin egna säng. Jag lägger ner honom, han gnyr, gråter i max 30 sekunder. Sen ligger han och kikar, och vrider och vänder på sig och sen somnar han. Men ibland somnar han hos mig, ibland gråter han mycket, ibland tar det lång tid att sova. Just nu tar nattningen bara ett par minuter, och han sover oftast i sin säng hela nätterna även om han vaknar för mat ett par gånger. Men jag orkar inte lyssna mer på BVC:s tjat om att de måste somna i egen säng. Han är duktig ändå, han gör ju det oftast. Han är 5.5 månad, inte 2 år gammal. Jag har slutat lyssna på deras "råd" i de flesta fall. Kändes bara som att jag gjorde fel med saker och ting när jag gick därifrån så nu tänker jag lita på mitt eget omdöme och ta hjälp av mina systrar och min mamma istället om det är nåt jag undrar över.

Kan inte läsa denna utan att grina.

Tänker inte ens försvara mig för det ska inte behövas. Jag älskar Carola och kommer alltid göra det. Jag blir alltid lite kär, galen och imponerad när jag hör henne sjunga.

Det som de skriver i början av boken är så sant. Kommer aldrig glömma när jag såg toner på miljoner på tv och hon sjöng Pride, in the name of love. Hon är power för mig.

Hon gör rätt mycket knäppa saker. Och ibland skäms jag lite när hon uttalar sig. Men vem gör inte fel ibland...

Alla har åsikter om Carola. Jag har min. Hon är bäst!


Har uppenbarligen slutat sova...

Istället åt jag middag klockan 22. Har städat och plockat och haft mig. Elis somnade övertrött klockan 19. Misslyckades med hans dagssömn idag, så blir det ibland.

Har bestämt tapet till Elis rum, jag ska ha det som syrum till juni. Då ska vi tapetsera fondvägg och köpa en bokhylla till honom.

Imorgon får vi besök av lite fina killar och deras morsor. Tisdag ska jag och Elis på sångstund, onsdag kommer Mormor och hälsar på och på fredag åker vi till Stockholm. Jag och Frej ska laga tänder hos hans kompis. Efter att jag lagat mina 2 hål har jag godisförbud ett tag framöver. Är i varje fall glad att vi får laga gratis!


Kan inte sova...

Har grejat med Elis fotoalbum men nu vill jag göra om allting för att jag skriver så fult och pennan kladdade. Har kommit till februari. Beställde hem lite nya kort ikväll också och ska ta mig till syster för att få tag på några från dopet.

Skriver dagbok varje dag om Elis, visserligen bara några rader, men nu vet jag inte om jag ska låta allt vara dataskrivet eller om jag ska skriva för hand. Vet heller inte om jag ordna en fin pärm till hans anteckningar eller om jag ska limma i albumen... Jaa ni, det är mycket nu!!

Elis mår bättre, vi har hållit oss hemma och bara tagit det lugnt. Imorgon ska vi till domkyrkan och lyssna när de ropar Elis namn eftersom han döpts. Kan vara mysigt, händer ungefär aldrig att jag går i kyrkan.


Feber...

Idag har snön vräkt ner varvat med regn, och nu hör jag glassbilen utanför. Blir nog inget försäljningsrekord där ikväll.

Elis har feber, men nu har han fått en alvedon och är rätt pigg. Han sov 1.5 timme alldeles för sent eftersom han var så ledsen så han kommer nog vara vaken en stund till. Han och jag kollar på Let´s dance. Bort med Jessica Almenäs. Sveriges lätt sämsta programledare.

Vi har haft en riktigt trevlig vecka. Varit på födelsedagsmiddag hos kusin, lunchat med söta bebisar och roliga mammor, träffat finfina Carin och My, hälsat på Karin och Sandra på deras jobb, fått besök av Morbror Magnus och Ika och haft det allmänt bra. Frej har äntligen jobbat natt klart för denna gång.

Tror vi hoppar morgondagens middag hos min Moster och Morbror. Kanske behöver Elis lite lugn, ro och att bara få vara.

Jag gillar bra veckor...



Godnatt!

Hoppas jag kan sy lite imorgon kväll igen. Nu är jag för trött!


Ibland undrar jag...

Vad jag håller på med...
Sitter uppe och syr, syr, syr, syr fast jag borde sovit för många timmar sedan. Ibland när jag börjar med något kan jag inte sluta. Nu är jag klar med det jag måste, en doppresent som en kompis ska hämta imorgon. Gillar att jobba under press.

Ska bara börja lära mig ta ordentligt betalt. Tyget kostar faktiskt en del och det tar tid att sy även om detta är tavlor och inte filtar.

Har dock en liten extra grej jag skulle vilja bli klar med. Hoppas att jag kanske hinner imorgon om Elis vill roa sig själv. Gissar att morgonen blir rätt tidig oavsett vad jag vill!



Men godast idag...

Var nog boken... I 20 minuter satt Elis och vände och slog och smakade på fina boken.

Klockan är 20.45 och jag ligger i sängen. En napp ligger bredvid mig, ett gäng leksaker i sängen, Mållgan ligger under min kudde och Elis ligger och snusar i sin säng...



Det är rätt mysigt...

Elis fick så fina saker idag! Kanske fotar imorgon och visar. Han var och shoppade med sin morbror Magnus!


Morotspuré är också gott...

Det är så gott att man vill hålla skeden själv och det blir orange mat överallt!


Majskrok är gott!

Mums!


Nattuggla...

Såhär länge har jag inte varit vaken på länge. Och det kommer jag få sota för imorgon. Jag har städat badrum, tvättat några maskiner, diskat och klurat på hur faaaaaaaaaaan jag ska få plats med alla saker och få vårt hem organiserat? Jag spränger snart skiten i luften. Grejer ÖVERALLT! INGEN förvaring. Jag blir VANSINNIG.

Vårt badrum är minimalt och med en liten drutts saker så finns ingen plats för mina saker. Eller Frejs. Eller knappt Elis. Det rum som ska vara Elis är nu mitt syrum och där är det kaos. Vårt sovrum är ommöblerat och där har jag inte så mycket att klaga på förutom att jag är less på att det är tomt och tråkigt på väggarna. Köket är kaotiskt, där tänker jag sortera ut massa porslin som får gå till loppis och till Myrorna. Lär Är ju bli mina gamla grejer som ryker. Frej är väääääldigt rädd om sitt finska porslin. Det är nog från hans barndom då det var så fattigt i Finland så de fick ha lönnlöv som tallrikar och äta med träpinnar. Typ.

Jadu... Jag går nog och lägger mig. Har lock för ena örat. Jag lovar er att Elis kommer vakna precis när jag somnat. Men jag är inte bitter. Bara förkyld. Och jag vill för mycket och har för lite tid.

Idag är det en sån dag...

När jag känner mig väldigt ensam.

Frej jobbar natt, jag är förkyld och Elis har haft feber. Kommer inte på någon att umgås med, orkar inte ringa någon.

Bläääää...

Har fått hem fina saker från Ullared som min mamma köpt till Elis och kommande bebisar i släkten. Är jättenöjd. Finns en sån himla fin filt där som Elis använt jättemycket. Så nu har jag en ny sådan här hemma som ska ges i present till Elis lilla kusin på sin fars sida. Kusinen ska komma i maj. Har så fina saker jag ska slå in och ge bort till dem.


Elis nya ljud är. Hä hähäää, hääääääääää hähä hä hä hä hä hä hä Ehhh Hä hääää... Så låter han heeeeeeeeeeeeeela tiden! Just nu ligger han och håller en väääääldigt högljudd monolog och håller sin hand väldigt rakt upp i luften. Jaa, huvudsaken att han mår bättre!

Min älskade lilla unge!

Jag känner ingen som är så glad som du.

Elis och jag hänger ensamma idag. Troligtvis inomhus. Jag känner mig inte särskilt pigg. Elis ligger och sover på mig och jag läser bok nummer 2 om hungerspelen som heter Fatta Eld. Väääldigt spännande! Har redan sett filmen och den tyckte jag om.

Har lyckats tvätta ett par maskiner tvätt med ett sköljmedel som visar sig lukta så illa att jag vill spy. Så nu går jag och sniffar efter drabbade kläder och tvättar om med en trevligare doft. Så äckligt!

Jaaaa... Intresseklubben antecknar frenetiskt. Men så intressant är min fredag!


Ögonfransar att dö för...

Undrar vem han ärvt dom av?


5 månader.

Lille vän, var tar tiden vägen?

Idag ska vi väga och mäta lille tigern.
Tippar på ungefär 6200 gram.

På en månad har han blivit ännu mer nyfiken, ännu mer med. Han högfärdshostar när han vill ha uppmärksamhet och har börjat sova riktigt bra igen. Elis pratar, och pratar och pratar. Med allt och alla. Just nu liggger han och pratar med en skallra på golvet.

Han vänder sig åt båda håll, men det är klart roligare från rygg till mage vilket han gör varje dag och hela tiden. Det var nog väntan på att klara av det som gjorde hans sömn orolig. Varje gång han försökte vända sig i sömnen vaknade han och var småilsken. Väntar nu på att han ska komma på att man kan ta sig långt om man börjar rulla.

Det roligaste som finns är att stå på stadiga ben på skötbordet och prata, skrika och tjoa med speldoseugglan. Att ta och känna i folks ansikten är också jätteroligt. Precis allt ska in i munnen och tuggas på, men ännu finns inga tänder.

Vi "äter"  "riktig" mat 2 gånger om dagen, gröt går sådär, det verkar inte vara speciellt gott. Men Majs och Potatispuré är gott, gott. Majskrokar slinker också ner. Har ännu inte börjat byta ut amning mot riktig mat, väntar en månad till. Men han är klart intresserad av att äta och sitter stadigare och stadigare i barnstolen.


Påsk!

Jag fyllde år på skärtorsdagen. Tog med mig en fin liten påskgubbe och letade påskägg vid slottet. Massa fina syskonbarn hittade stora fina ägg fyllda med godis.

Sen får vi ut till Mormor och Morfar och födelsedagsfikade. Frej jobbade natt så vi fick fira utan honom. Dagen före hade jag dock fått finaste födelsedagspresenten. En videokamera! Så nu ska jag filma Elis så vi kan spara och visa för honom när han blir större. Fick Twilight och Niceville, minneskort, fint armband, och lite pengar så jag får köpa mig ett par nya mjukisbrallor. Mysigt att fylla år, nästa gång är det sista gången jag gör det!

Långfredagen tillbringades med syskonbarn precis som denna dag. Jag och Frej var in till Barnens Hus och bytte en läragåstol vi köpt till Elis för den var helt värdelös! Personalen där är också helt värdelös så sista gången jag handlade där.

Nu sitter jag och Axel och käkar godis och kollar på Molly mus. Elis gör det han gör bäst just nu. Rullar runt, kors och tvärs, till höger och vänster. När han väl kom på hur man gör så är det inget som stoppar honom. Kul att se, mindre roligt att byta blöja på en vriden bebis!


Mycket som har hänt...

Elis döptes i lördags. Det blev ett lyckat dop och både han och Ingrid var glada och fina i kyrkan!
Vi åt doplunch och kaffe och tårta. Kommer lite bilder så småningom.

Elis har kommit på att man kan vända sig från rygg till mage och gör nu inget annat än att byta läge. Måste kännas skönt i honom att om han inte gillar att ligga på rygg så är det bara att vända på sig. Känner att det går galet fort nu, varje dag är det något nytt han upptäcker här hemma, och varje dag lär han sig nåt nytt.

Jag har köpt mig ett par promenadskor. Hade inte riktigt råd med det men Grattis till mig i förskott!


RSS 2.0