Nu kör vi!

Elis och jag har varit på sångstund på öppna förskolan. Det var mysigt och vi sjäng massa sånger och kikade på  massa små fina bebisar. Efter det gick vi ner på stan och jag velar och velar om jag ska köpa en till fleecetröja till Elis. Det är bara min fåfängda (heter det så) sida som vill att han ska ha två. Idag höll jag mig, men tror jag kommer införskaffa en svart imorgon. Han är bortskämd, men det är han värd...

Nu kör vi hårt resten av veckan med förberedelser inför lördagens dop. Ska vika klart servetter, baka Cakepops, limma fast dekorationer och stryka finskjortan till lillemannen!
Ska bli kul med dubbeldop. Och bra när storasyster styr upp och jag säger, mmmm, mmm, fiiiiint, jaaaaa och försöker vika lika fina servetter som hon.

Elis har sovit 2 timmar i vagnen nu, vi kom precis in. Jag är hungrig. Men det ekar rätt tomt hemma. Elis snarkar så jag tänker låta honom snarka vidare tills han vaknar på egen hand så han är pigg för lek, troligen kommer hans Morbror Magnus hit och leker med honom. Mamman ska paniksy och greja!



Vår!

Vi har varit på Ikea och ska nu styra upp balkongen. Hela förra sommaren var vi utan balkong tack vare klåpbyggarna som aldrig blev färdiga.

Elis börjar verkligen bli stor. Det nya roliga är barnstolen! Förutom potatis och majspuré, det är nästan ännu roligare!


Kärlek

Elis har lärt sig att lipa! Det gör han halva dagarna. Tungan är kul!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3018054/images/2012/pic_194575034.jpg" class="image">


1 år

Tydligen förlovade jag och Frej idag för ett år sen... Tiden går fort. Det blir fler år känner jag!

Vi köpte en hylla igår. Jag vet inte var jag ska ställa den, men det löser jag nog genom att slänga ut något gammalt under vårstädningen. Jag tycker hyllan är så fin, gillar designen. Tydligen är det dock inte så bråttom med vårstädning eftersom det snöar ute!

Elis är förkyld, han frustar och nyser och orkar lite mindre men är lika glad för det! Hoppas han slipper snorandet snabbt!

 


Lördag... God Natt...

Varit trött hela dagen.
En orolig Elis vaknade flera gånger inatt.

Jag somnade i 2 timmar på eftermiddagen, ibland tar orken slut.

Imorgon ska jag köpa en hylla på Mio, ska kasta ut mitt sängbord som ändå bara står där och dammar. Tror det kan bli fint.

Elis är en underbar unge. Han har varit sur idag, och ändå är han glad 80 procent av tiden. Jag har också varit sur idag, och jag är då sur 99 procent av tiden...
Imorgon ska han leka med sin Morbror Magnus och Ika när vi åker runt i några affärer.

Jag ska också lyckas tillverka tre bebisfiltar, varav en måste vara klar till på tisdag, men jag har inte riktigt någon motivation just nu, men det mesta är färdigklippt så det kommer gå fort bara jag sätter ner min fläskiga rumpa och gör slag i saken.

Nää, jag har inget jättekul att berätta. Frejpan gick all in inatt och rumlade in framåt 3 tiden. Det gjorde nog ont i huvudet i morse. Men han fick i varje fall ge sig ut på promenad med ElisPelis...

Väntar...

På min kusin Sandra som ska komma på besök och leka med Elis.

Jag har suttit och gjort klart Elis album från hans första månader. Sen har jag x antal 100 bilder som ska in i nästa album. Blev inte riktigt nöjd med texten, måste införskaffa mig en ny bra penna så jag skriver lite finare. Men huvudsaken att minnen finns. Jag är snart 29 år och min mamma har fortfarande inte gjort klart mitt album. Tack mamma! Haha!

Album nummer 2 blir lite mer organiserat. Märks att första tiden med Elis var lite som i en dimma. Men mysigt var det, det kom många gina minnen av att kika på bilderna. Tiden går så fort, så fort!

Elis och jag blir ensamma ikväll. Pappan ska iväg och basta och dricka öl, men jag ska be att han tar nattbussen hem och inte sover över i skogen. Iofs vet man väl inte hur mycket öl som kommer att drickas, kanske blir svårt att passa tider så nattbussen missas. Elis och jag kommer inte och hämtar mitt i natten just nu känner jag!





Inte så mycket...

Att skriva om. Dagarna går. Vi har det bra.

Väntar på att Elis ska tippa över från rygg till mage, det är så nära, så nära. Any day now.
Han sover sött, han är så jäkla söt, ligger och pratar in i det sista, så stänger han ögonen och bara somnar. Bäddade rena fina lakan i hans säng i morse så hoppas han sover extra bra inatt.

Imorgon skulle vi hängt med fina Carin och My men tyvärr är de krassliga. Så vi hoppas på en och kanske flera dejter nästa vecka istället.

Idag kom prästen som ska döpa Ingrid och Elis på besök och vi gick igenom dopet. Känns bra, inga krusiduller. Tror inte på gud, men vill ändå döpa eftersom både jag och Frej är det. Roligt att samlas och ha lite kalas också.

Funderar på om jag ska ge mig själv en tidig födelsedagspresent. Vill ha Twilightfilmen och Niceville. Såg att de släpptes idag. Köper nästan aldrig filmer men dessa vill jag ha i bokhyllan. Niceville tänkte jag kolla på igen med mamma för hon ska läsa boken och jag tycker filmen är så himla himla bra.

Nää, jag känner mig tråkig, är förkyld och sömnbristig. Men natten som varit var en bra natt. Inte vaknat mer än nödvändigt, men tror jag var uppe och stoppade i en napp en gång mellan matningar. Vet inte, lite dimmigt sånt där emellanåt. Men det märktes på Elis att han sovit gott för han har varit genomglad idag. Sen somnade han under promenaden och fortsatte att sova över en timme i vagnen när vi kommit in igen. Det var bra för då han mamman städa ööööööverallt och också upptäcka en hel del damm som jag inte trodde fanns.

Nepp, jag ska gå och sova nu... Drömma om att sova, sova läääääänge!


11.11.11- 12.03.11

4 månader har gått sen min lille tiger kom till världen.
Strax efter 22 kom vi in på förlossningen, och 23:55 kom Elis. Älskad från första stund.

Idag är tigern väldigt argsint och jag vet inte riktigt varför. Vi har provat med det mesta men det får nog bli så att vi avslutar snart och hoppas på en bättre dag imorgon.

Vi har vägt oss idag. Hittade mina gamla papper från när jag var bebis.

Nyfödd:
Jenny Li: 4050 gram, 50 centimeter
Elis: 2600 gram, 44 centimeter

Cirka 2 veckor:

Jag 15 dagar:3890 gram, 52.5 centimeter
Elis 17 dagar: 2905 gram, 51 centimeter

Cirka 1.5 månad:

Jag 6 veckor: 4800 gram, 56 centimeter
Elis 6 veckor, 5 dagar: 4220 gram, 55 centimeter

3 månader:
Jag: 5700 gram, 60 centimeter
Elis: 5265 gram, 60.5 centimeter

Cirka 4 månader:

Jag 4.5 månader: 6650 gram, längd?
Elis 4 månader: 5835  gram, 63 centimeter

Lite kul att jämföra. Har ju sett på kort att jag såg ut som en rund korv med massa svart hår när jag var bebis :)








Elis - Älskade Elis!

Typiskt för Elis är MASSA prat, många leenden, lycka är att få stå upp i någons knä och spana, sitta raaaaakt upp i någons knä. Kika i böcker eller bita på saker.
Mindre roligt är att klä på sig bodysar som man drar över huvudet eller bli nerpackad i vagnen.
Han kan vända sig från mage till rygg, och det är näääääära att det funkar från rygg till mage. Han älskar sitt babygym och en liten apa som är så god så god.
Han är inte alls blyg, vemsomhelst kan få ett leende, och han trivs i allas famn.
Han sover som en kratta för tillfället men verkar må bra ändå. Dock blir han lite ledsen ibland på kvällarna när det är dags att sova, så då får han emellanåt vaggas till sömns.

Nee, nu är det godnatt för Elis, stora killen. Han ligger här bredivd mig och har dragit av sig strumpan och har den nu i munnen... Det är min kille det. Får man inte tillräckligt med uppmärksamhet så!

4 månader!

Blir vår lille fine Elis idag. Tiden går fort, liten börjar bli stor. Hur stor och lång får vi veta imorgon när det är dags att väga!

Fina, fina bebis. Världens bästa!


Fredag!

Vi efterlyser snart pappan som borde vara på väg hemåt från Falun snart. Vi är kvar hos Mormor och Morfar. 6 dagar säger svisch!

Idag har Agnes, Hanna och Ingrid busat med Elis och har lekt i dockskåp och varit på liten promenad.

Elis fick en vintermössa från Thun's, lagom till nästa vinter. På rea, perfekt pris. Sen fick han en ny dregglis. Och jag fick nya gardiner till vardagsrummet.

Neee nu får vi nog ringa pappan och fråga vilken del av kvällen han kommer på...

Elis var så fin i morse när han låg och snusade att jag tog ett kort. Lilla Sötnosen.


Varit på sopplunch!

Vi följde med Gammelmormor på sopplunch och pratade med pensionärerna. Träffade en fd väns Mormor och Farmor, det var lite kul efter så många år. Så många människor man umgåtts med under åren men tappat kontakten med. Denna vän är dock ingen jag saknar vi kommer aldrig umgås igen, men Mormorn och Farmorn var söta.

Elis var på ett soligt humör och stod i Gammelmormors knä och hoppade och skrattade!

Nu ska vi snart äta paj, Elis ligger och vikar en stund, jag tror det blir nästan exakt en halvtimme som vanligt!


Åhhhh...

Elis sover lite i säng hos Mormor. Knackigt med sömn på natten, Knackigt på dan, men det blir nog bättre.
Han är väl en hungrig pojke just nu, men duktig på att somna på egen hand i sängen är han. Jag tar det med ro. Han är en sån jäkla glad unge 95 procent av tiden och det kommer en dag då han kommer sova bort hela dagarna och inte ha minsta lust att umgås med mig.

Vad jag däremot inte tar med ro är hur förjävlig jag ser ut. Svullen och fet och jag ser faktiskt rätt död ut. Sömnbrist. Orken att motionera finns inte. Men så snart Elis slutar amma stryper jag allt onyttigt, allt extra, allt överflödigt.



Promenad check!

Varit på Thun's check!

Köpte 2 plagg till mig själv. Tältliknande saker, bra för en tjockis som mig. Hittade inget kul till Elis.

Vi gick hem till syster och fick med Hanna på vägen tillbaka. Hon var lite febrig men behövde en primus. Hon lekte chef och bestämde att hon skulle stanna och vila.



Inte dumt alls!

Att få sova ute i solen en stund. Nu sover Elis lika bra på natten som vanligt igen, vilket får mig att fundera på om det är nåt han inte trivs med i sin egen säng därhemma.

Just nu ligger han i min säng och snusar.

Idag ska jag shoppa nåt på Thun's, åtminstone ögonshoppa... Elis behöver egentligen ingenting, om jag inte shoppar i storlek 68, men jag tror det dröjer två månader till innan han kommer börja med den storleken. Köpte en skjorta i storlek 62, som jag tänkte till dopet, men den är vääääldigt stor ändå. Så liten tycker jag inte att vår tiger är.

Pappan i familjen jobbar i Falun denna vecka, så vi lever lantliv. Idag ska vi promenera, sy och busa. Ska nog kika förbi storasyster och kolla vad hon hade för tyger.

Varför sover jag inte för? Inom en halvtimme är det godmorgon och jag är nog varken morgon eller kvällsmänniska...


Vi köpte den tydligen...

Jag är inget större fan av färgen röd men vi köpte tydligen vagnen ändå och jag tycker den ser fin ut, var ju inte själv med.

Blir bra som lite extravagn, jag som är shopoholic tycker det är kul att ha nåt att byta med. Den kostade bara ett par hundralappar och trivs jag inte med den eller hittar en liknande i svart i samma prisklass så kan vi alltid sälja vidare denna...

Jaja, lite onödigt men lite roligt!


Lantluft gör susen?

För liten tiger sover ovaanligt bra inatt.
Eller så blev han väldigt trött av kalasande igår.

Var länge sen jag sov mer än 2 timmar i sträck så det känns rätt bra över att valna och ha sovit 4,5 h. Man får vara glad för det lilla.

Frej, Sheila och finn ska barnvagnshoppa imorgon. Sheila hade hittat en på Blocket och ville att jag skulle följa med men jag kunde ju inte. De säljer en sittande också, visserligen ful färg men den var billig och mindre än den vi kommer ha. Blocket är grejen, ibland finns det kap där!


Pensionat Gustavsberg.

Om några timmar checkar vi in på Pensionat Gustavsberg där Elis och jag ska bo i några dagar.

Idag bjudet dagen på 6 årskalas! Fina systerdotter Agnes fyller år och hon skaha pizzaparty.

Jag försöker ha Elis på mage så mycket som möjligt på mage för hans bakhuvud är lite platt. Men fiffige killen har verkligen fått fart på vändningstekniken. Man märker på en gång när han vänt sig. Först är han nästan helt tyst och kämpar för att komma runt men sen tjoaaaaaaaaaaaaaas det HÖGT högt när han vänt på sig.

Gårdagen var kalas! Supergod mat på Hodja, Elis somnade på 3 minuter i famnen på min bror och sov hyfsat hela natten. Jag tror barnvakterna också tyckte att det var lite mysigt :)

Orkar inte blåsa fler ballonger nu...

Har städat nästan hela lägenheten, och blåst ballonger tills jag blev alldeles yr i huvudet.

Förra året var jag också hemma på Frejs födelsedag. Dukade fram choklad och vin. Inatt jobbar han så hoppas han tycker det är lite mysigt att komma hem imorgon bitti.

Tycker om att överraska!


Bilder...

Muppigt att appen funkar dåligt!


Bilder...

...


En fin dag!

Det är verkligen härligt väder. Och jag har fått njuta av fint sällskap i form av minima vän Carin och lilla My. Sötare liten flicka får man leta efter!

Shoppade lite till min son. Desto roligare än att shoppa till sig själv, mår dåligt bara jag ser mig i spegeln.


Vi busar lite nu Elis och jag. Pappan gick precis till jobbet, och vi ska minsann blåsa en herrans massa ballonger om vi hittar dom. Är det födelsedag imorgon så är det!


RSS 2.0