Gott Nytt ÅR 2012!


Vi ska iväg på lite middag, först är vi hemma och grejar!

Första leendet!

Igår kväll kom det minsann! 2 stycken klockrena leenden efter lite pratande i soffan!!
Och i morse vid morgonpratet kom det igen. Så roligt, och såååå sött! Hoppas att han på riktigt har kommit på hur man gör så vi får fler och fler såna söta fina smiles.


Idag är det busväder. REGNdroppar på fönstret, ingen snö direkt...



Läkarbesök!

Så duktig Elis var, inte ett pip utan bara stora blå ögon som kikade på doktorn och sköterskan. Frisk som en nötkärna var han också.

Vår lille kille är stor nu. 4220 gram och 55 cm lång. Härligt! Det går så fort så fort.

Idag har vi köpt ett par fina randiga byxor på polarn och pyret. Han passar så bra i dom tycker jag. Just nu har han ett par reservbyxor i turkos och det är inte riktigt hans färg!


God Jul!

Haft uppesittarkväll och min söte vän toksover i min famn. Borde lägga honom i sängen men varm gosig bebis är så mysigt! God Jul!


Nu har julen kommit!!!

Myspys!

Det är verkligen mysigt här nu!


Elis fattar inte riktigt...

Att han borde sova en stund. Men han ligger bara och kikar på sina gosedjur och vevar fram och tillbaka med armarna. Vi pratar mycket om julgranen och att vi ska handla julmat imorgon!

Vi har sovit gott inatt. Elis slocknade ordentligt vid midnatt vilket jag just nu tycker är rena rama lotterivinsten. Sen sov jan 4 timmar och vaknade för lite mat och somnade snabbt igen. Sen väcktes han nog av pappas väckarklocka men sen somnade vi om efter ytterligare mat och tog en riktig sovmorgon...


 

 

 


Min lilla sötnöt!

Vi ska städa lite till, sen ska vi klä granen.

Här är det nån som är en gullunge!

Mammas fina, fina, fina unge!



Gillar inte min bogg...

För den tar bort min styckeindelning så det ser ut som jag skriver som en femåring...

Kärleken till ett barn kan sopa bort mycket sorg...

Jag har i flera år mått lite halvtaskigt.

Känt mig värdelös, ful och ouppskattad.
Blev sågad på mitt fd jobb och hatade min äckliga chef.

I samma stund som Elis föddes förstod jag att jag kan. Jag kan så jäkla mycket. Och de saker jag gått och grubblat på försvann ur mina tankar. Det är inte viktigt längre, gjort är gjort, det som hänt har hänt och jag tänker inte fundera mer på vad som gick fel. Jag ska satsa på att vara den bästa mamman Elis kan få och han ska sannerligen alltid känna att han är värdefull. Vad han än hittar på.

Det är galet med känslor, och kärlek. Kärleken till ett barn är nog det största man får uppleva i livet. Har haft det på känn att det skulle vara så för jag har hela tiden och alltid tyckt så vansinnigt mycket om mina syskonbarn. Att Elis har världens bästa kusiner är en riktig bonus.

Jag är lycklig just nu. Trots att jag är arbetslös och känner mig ensam ibland. Men det är petitesser. Det kommer ordna sig. Det visar sig vilka ens riktiga vänner är, och jag kommer få ett nytt jobb...




Sovit en hel natt...

Nästan... Vaknade i panik 8:15 för jag trodde att jag glömt bort att mata, tills jag insåg att Frej tagit hand om den biten. På helgen får drutten nappflaska ibland för att jag ska få sova fler timmar i sträck. Frej är en nattuggla, vilket betyder att han fortfarande inte gått upp. Elis ligger och sprattlar på fårskinnet i soffan och jag kikar på barnkanalen :) Nyss var det Pettson och Findus och tomtemaskinen och det var lite mysigt att kika på. Det snöar utanför. Nästan. Ibland är det regn. Men jag hoppas det blir snö till jul. Annars blir det ingen vidare stämning. Idag står som tidigare skrivet julstädning på schemat, undrar hur många gånger jag och Frej kommer bli osams? Ska försöka att inte tycka att vi städar för dåligt, för lite eller för omysigt. Jul blir det ändå.... Vi har ingen mat hemma inser jag, min mage är väldigt tom... Får kanske försöka styra upp detta under dagen. Vill åka och försöka hitta en julaftonsoutfit till Elis men vi ska ju egentligen se till att lägenheten blir städad först... Åhhhhhhhhhhhh, städerska eller städare kom hit och hjälp oss!

Stora killen!

3655 gram, och alla tanter stannar och säger, åååh så söt bebis. Han har gått upp 1055 gram på 5 veckor och han verkar må prima.

Elis fäster blicken och klarar att följa med blicken. Så duktig pojke!

Det firar vi med sushi till lunch, senare ska jag äta sushi till middag, det skadar inte!


Neee...

Julen kom inte igår. Istället kom en sötapa som hade sjukt svårt att varva ner så jag och Elis provade precis alla tekniker som finns... Egentligen utan resultat men till slut somnade han helt superfort och sov i tre timmar. Blir ingen kungsgran heller för pappa erbjöd sig att hugga en gran så varför inte spara några kronor och lägga dom på nåt annat. Elis är så galet, galet söt i sina kläder idag. Borde lägga upp en bild men då avslöjar jag lite hur julkorten ser ut. Nu mot BVC, jag tippar på 3647 gram jag.

Nu är det dags!

Ikväll ska jag börja julstäda för i helgen ska julen komma hit har jag bestämt! Ska ha en KUNGSgran. Bara för att! Beställde julkort på lille drutten idag men antagligen hinner de inte levereras. Då får jag i sin tur leverera dom som nyårskort istället. Inte mer med det. Det är så galet mycket saker här hemma och Frej jobbar hela natten... Imorgon ska vi till BVC, och sen ska jag och Elis till kära Karin på kvällen. Men Frej har lovat att det ska bli julstäd i helgen.

Ett med babysittern...

Åtminstone färgmässigt. Efter 2 minuter ville Elis inte sitta där längre. Ska väga honom på fredag så vet inte än om han väger över 3500 g som man ska göra för att få sitta i den. Vi gjorde endast en provsittning i den.

Han ser verkligen pluttig ut i den...


Man blir varm..,

I hjärtat när ungen ligger och skrattar i sömnen bredvid mig i soffan!


Elis bara sover...

Jag är så bra på att utnyttja den tiden, INTE...

Tänkte att han sover väl bara en liten stund så jag sätter mig i soffan och tar igen mig lite. Han verkar helt slutkörd idag för han bara sover, sover, snusar och sover...

Vi har varit på äventyr till sjukhuset idag. Läskigt att ha honom i baksätet på bilen. Antingen måste jag fixa en spegel eller så vi lov att sätta barnstolen fram istället. Vill gärna se honom. Nu var det en kort bit men vill inte åka någon längre sträcka utan att ha lite koll på honom.

Frej fick ha koll på Elis, alla sjuksköterskorna tycker att han är så söt. Jag fick sitta med alla gamla skruttiga pensionärer och vänta på min tur för provtagning. Jag var lätt den yngsta där! Alltid så...
Undrar om jag kommer att fortsätta med min medicin eller om jag klarar mig utan...
Är alltid lite, lite orolig när jag ska dit. Har inte sett eller känt några knölar i halsen, så jag tror inte det är någon fara. Men har ingen lust att vara sjuk just nu.

Ringde en man om ett jobb idag. Dessvärre var det nog mest telemarketing så det är nog inget för mig men han sa att jag gärna fick ringa upp dem om jag fortfarande behövde jobb när jag kände mig redo. Han lät helt okej så jag ska ha det i åtanke. Försöket förtränga att jag inte ha nåt att gå tillbaka till, men det löser sig nog på ett eller annat sätt...

Köpte visst en ny skötväska. Får väl slå in den i en julklapp till Elis. Blir galen på den vi har för sakerna får inte plats.

Frejpan är på middag med jobbet, jag skulle vilja gå till ICA för att hämta ett paket men har inte hjärta att bråka med Elis så det får väl vara. Kanske kan smita när Frej kommer hem...


Idag...

Har vi inte gjort någonting mer än suttit i soffan och pratat med varandra. Så stora nyfikna ögon som kanske, kanske börjar komma igång lite med att fästa blicken.

Blev inga prover tagna för vädret var för busigt och jag orkade inte packa in honom i bilen för den korta resan. Jag har verkligen varit lite väl lat när det gäller våra promenader. Får bli skärpning nästa vecka.

Elis har inte haft ont i magen idag. Det är bra, hoppas, hoppas på en bra natt.

Imorgon är det pepparkaksdags hos syster med alla syskon och Elis kusiner. Lär bli high life, men mysigt!

Nu väntar jag på idol, kommer nog somna snart...

Lilla fina älskade unge!


Elis mamma är sliten...

Uppe hela natten med magontet.
Sovit tre timmar plus 40 minuter på dagen. Magontet vill inte försvinna.

Tack och lov är det inte mycket gråt, utan mer en gnyende liten bebis. Hade hoppas så mycket att dropparna skulle lindra lite men nu känns det jobbigt...

Stackars unge!

Nu sover han en stund, tyvärr verkar han vakna efter max 40 minuter. Men det blir väl bättre.

Imorgon ska jag till sjukhuset och ta Sköldkörtelprover. Mina levaxintabletter är nästan slut så jag vet inte riktigt vad dessa prover kommer att visa...


Stor kille!

Vi närmar oss Babysitterstorlek. 3285 gram idag och en väldigt arg och hungrig kille som besökte BVC. Gått upp 685 gram sedan födseln. Duktig, duktig kille. Man märker verkligen hur han har förändrats, det går så galet, galet fort.



Ujaujaaa, vad Elis har vuxit. Söta fina kille!

Sova, sova, sova...

Hoppas på lite mer än 1.5 timme sömn i natt...
Skrapade ihop några timmar till på morgonkvisten och sov 2 timmar på eftermiddagen med Elis, men känner mig rätt paj.

Ska till BVC imorgon och mäta och väga och ska fråga lite när det gäller magont. Han gnossar och gnyr och jag tycker så synd om honom. Men Idag har det varit en riktigt bra dag för honom så jag tror inte han har känt så mycket av magen.

Vi har promenerat i 2 timmar och jag har hunnit stoppa in lite disk i maskinen och tvättat litegrann. Mer än så verkar jag inte riktigt hinna på en dag. Måste acceptera att jag måste vila lite på dagarna och inte kan köra på i en evighet med tanke på att jag sitter uppe halva nätterna. Frejpan finns ju också, men Frejpan måste sova. Annars skär han fel i nån patient en vacker dag...

Längtar...

Tills Elis växer i storlek 50 så vi har lite mer kläder att välja mellan.
Idag satte jag på honom ett par byxor i storlek 50 och dessa simmar han i, men söt är han.

Vi har inte gjort någonting idag. Elis har varit kinkig idag, men har kommit till ro nu lilla sötnosen.

7 timmar sömn...

Nästan i vatje fall.Inte i sträck men ändå. Känner mig nästan utvilad.

Idag blir det middag hos min morbror och moster. Där finns det många som vill umgås med Elis. Hoppas hans mage samarbetar. Det var jobbigt ett par timmar i natt, mer skrik än någonsin i hans liv, men ändå tröstbart. Tack för det, tycker så synd om honom när det gör ont!



Lite kris och katastrof...

För lille drutten har ont i magen på nätterna. Pang säger det så blir det gnossigt och svårt att slappna av... Många timmar senare ger lille Elis upp och somnar. Det är ganska uttröttande, på 2 nätter har jag sovit 5 timmar. Men nu har vi köpt semperdroppar att börja med, han är så himla duktig ändå. Gråter nästan inte alls utan gnyr mest och det går åt en hel del blöjor när det väl kommer igång. Hoppas han hjälps av dropparna.

Nu badar Elis med sin pappa, jag behöver inte ens hjälpa till för det är nåt som gillas av båda parter. Skööönt.

Vi har hunnit med att premiärsova hos Mormor och Morfar. Det gick ju bra förutom att själva sovandet på natten uteblev i stort sett helt för mig. Men Frej fick sova ostört en hel natt. I sinom tid kanske det blir min tur någon gång...

Mormor hjälpte också till massor, hjälpte till att tala om hur vi skulle göra och "ställde diagnos" när han gnydde. Det är faktiskt inte så himla lätt med alla signaler som kommer från en bebis, hur snäll den än är...

Vi promenerade till Thun´s och jag köpte två klänningar som döljer min feta kropp och som är hyfsat amningsvänliga. En svart och en blå. Mycket dekorativa!

Nuuu kommer en liten sötnos till soffan hör jag!

RSS 2.0